Σανός για Διάφορες Χρήσεις

Σανός από την Agrowood

Σανός για Διάφορες Χρήσεις

Ο σανός δεν είναι χρήσιμος μόνο ως ζωοτροφή, αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλες χρήσεις. Μάθετε περισσότερα σε αυτό το άρθρο.

>

Ένα προϊόν που θεωρείται κατάλληλη ζωοτροφή είναι ο σανός ή σανό, όπως το γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες σανού, όπως σανός από τριφύλλι, από σιτάρι, από κριθάρι ή από βρώμη. Ο σανός είναι απαραίτητος για τη διατροφή των ζώων . Οι φυτικές ίνες που περιέχει βοηθάει τα ζώα στην ανάπτυξη τους και κυρίως να μπορούν να χωνέψουν ευκολότερα τις υπόλοιπες πρώτες ύλες ζωοτροφών. Η Agrowood – Ψάρρης διαθέτει σανό από τριφύλλι, κριθάρι βρώμη ή σιτάρι σε δέματα των 15 μέχρι 22 κιλών. Οι μπάλες σανού έχουν διαστάσεις 90 επί 50 επί 40 εκατοστά περίπου και μικρότερες με διαστάσεις 55 Χ 50 Χ 40 εκατοστά περίπου. Η καλύτερη ποιοτικά κατηγορία σανού είναι το τριφύλλι. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ζωοτροφή και θεωρείται αναντικατάστατη στο σιτηρέσιο των ζώων.

Ακολουθεί η σανοβρώμη και τέλος ο σανός από σιτάρι ή κριθάρι.

Ο σανός ή άχυρο όμως χρησιμοποιείται και στη διακόσμηση σαν ντεκόρ σε καταστήματα θέατρα ή ψυχαγωγικά πάρκα. Διακοσμητικό σανό θα βρείτε στο χώρο μας. Επίσης γίνεται διανομή στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Αττική με δικά μας φορτηγά οχήματα τα οποία έρχονται στο δικό σας χώρο. Ο σανός είναι 100% φυσικό προϊόν και δεν υφίσταται χημική επεξεργασία.

Ρίχνοντας το στο δάπεδο χρησιμεύει και σαν θερμό υπόστρωμα για τα ζώα μας απορροφώντας τις ακαθαρσίες και τις άσχημες οσμές. Επίσης το σανό χρησιμοποιείται και στα μηχανοκίνητα σπόρ για προστασία των αναβατών και οδηγών. Σανός από άχυρο χρησιμοποιείται για την κατασκευή παραδοσιακών κατοικιών όπως τα παλαιότερα χρόνια, αλλά με εφαρμογή σύγχρονων συνδυαστικών τεχνικών. Επίσης με την αύξηση του κόστους ενέργειας πλέον σανός από άχυρο χρησιμοποιείται για παρασκευή πέλλετ θέρμανσης . Υφίσταται την ίδια ακριβώς επεξεργασία με τα πέλλετ ξύλου με επιτυχή αποτελέσματα. Επιπλέον, το σανό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια μανιταριών και την εκχύλιση κυτταρίνης.

Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η χρήση σανού σε συνδυασμό με οργανικά απόβλητα μπορεί να βελτιστοποιήσει την παραγωγή βιοαερίου.

Αν ψάχνετε ποιοτικό σανό για οποιαδήποτε χρήση ελάτε στην Agrowood.

Share this post