Γιατί Πρέπει να Αποφεύγετε τα Νωπά Καυσόξυλα;


Γιατί Πρέπει να Αποφεύγετε τα Νωπά Καυσόξυλα;

Τα νωπά καυσόξυλα παρουσιάζουν πολλά μειονεκτήματα σε σχέση με τα ξερά. Δείτε ποια είναι αυτά και γιατί αξίζει να προμηθευτείτε τα ξύλα σας από εμάς.

>

Στην πραγματικότητα, τα καυσόξυλα για να είναι κατάλληλα για χρήση στο τζάκι ή τη ξυλόσομπα σας, πρέπει να είναι αρκετά ξερά. Το ξύλο που είναι φρεσκοκομμένο περιέχει αρκετή υγρασία – σχεδόν το μισό του βάρους μπορεί να αποδοθεί στην περιεκτικότητα σε νερό. Αυτός ο τύπος ξύλου θεωρείται ακατάλληλος και η καύση μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη στην πράξη, κυρίως επειδή το υγρό ξύλο καπνίζει πολύ και δεν αποδίδει την θερμότητα που θέλετε.

Από την άλλη πλευρά, τα ξερά καυσόξυλα έχουν κοπεί αρκετούς μήνες πριν, αποθηκεύονται σε κατάλληλα μέρη και αφήνονται να στεγνώσουν. Τα πιο μαλακά ξύλα, όπως το πεύκο ή η πορτοκαλιά, μπορούν να ωριμάσουν σε μόλις έξι μήνες. Αντίθετα για τα σκληρά ξύλα, όπως ο δρυς, μπορούν να χρειαστούν έως και δύο χρόνια για να στεγνώσουν τελείως. Δεδομένου ότι τα ξερά καυσόξυλα απαιτούν περισσότερο χρόνο και προετοιμασία για να φτάσουν σε αυτή την κατάσταση, ακόμα και λίγο ακριβότερα να τα βρείτε, αξίζει το επιπλέον κόστος η απόδοση που θα έχουν.

 

Τα προβλήματα που δημιουργούν τα νωπά καυσόξυλα

Το βασικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε κατά την καύση των νωπών ξύλων είναι η δυσκολία να ανάψετε την φωτιά. Αφού η υγρασία μπορεί να φτάνει ακόμα και το 50% του συνολικού τους βάρους, είναι αμφίβολο πόσο εύκολα μπορούν να πάρουν φωτιά, αν δεν έχετε και μερικά ξερά για προσάναμμα. Ακόμη και αν το νωπό ξύλο ξεκινήσει να καίγεται, η φωτιά απαιτεί συνεχή παρακολούθηση για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα σβήσει. Μάλιστα υπάρχει ο κίνδυνος προσθέτοντας νέα κούτσουρα να σβήσει, καθώς η υγρασία τους καλύπτει τα ξύλα που καίγονται.

Τα ξερά καυσόξυλα δεν αντιμετωπίζουν κανένα από αυτά τα προβλήματα, με αποτέλεσμα μια ευχάριστη και αποδοτική φωτιά.

 

Που θα βρείτε τα καλύτερα καυσόξυλα;

Η Agrowood Ψάρρης ειδικεύεται στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο στερεών καυσίμων, όπως καυσόξυλα, κάρβουνα και πέλλετ. Στα 10 χρόνια λειτουργίας μας, προμηθεύουμε τους πελάτες μας αποκλειστικά με ξερά καυσόξυλα όλο το χρόνο. Τα καυσόξυλα που εμπορευόμαστε, όπως και όλα τα άλλα προϊόντα μας, βρίσκονται στεγασμένα σε ιδιόκτητες αποθήκες, με αποτέλεσμα να έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας, να είναι σαφώς καθαρά και απαλλαγμένα από χώματα πέτρες και άλλα υλικά. Με τον τρόπο αυτό σας εξασφαλίζουμε την καλύτερη ποιότητα, καθώς και τη μέγιστη δυνατή θερμική απόδοση των καυσόξυλων που προμηθεύεστε από εμάς.

Share this post