Άχυρο Υψηλής Ποιότητας για Ζωοτροφή ή Άλλες Χρήσεις

Άχυρο agrowood

Άχυρο Υψηλής Ποιότητας για Ζωοτροφή ή Άλλες Χρήσεις

Το άχυρο εκτός από ζωοτροφή έχει και άλλες χρήσεις. Μάθετε σε αυτό το άρθρο πληροφορίες και πως μπορείτε να το προμηθευτείτε.

>

Το άχυρο ανήκει στις πλέον διαδεδομένες ζωοτροφές. Είναι κατάλληλη τροφή για ζώα, αλλά συχνά έχει και άλλες διάφορες χρήσεις.

Η Αgrowood – Ψάρρης κάνει διανομή στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Αττική άχυρο σε δέματα. Αχυρόμπαλες 15-22 κιλών από κριθάρι  σιτάρι ή βρώμη διαστάσεων 90  X 50  X 40 εκατοστά αλλά και μικρότερες με διαστάσεις 55 Χ 50 Χ 40 εκατοστά περίπου. Το άχυρο είναι το αποξηραμένο στέλεχος των σιτηρών μετά το αλώνισμα.

Το Άχυρο ως Ζωοτροφή

Περιέχει πάρα πολλές φυτικές ίνες και είναι χαμηλό σε θρεπτικά συστατικά οπότε υποβοηθάει στη χώνεψη των ζώων η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική για τη σωστή ανάπτυξη τους. Τα αχυροδέματα ή αχυρόμπαλες όπως συνηθίζουμε να λέμε από παλιά χρησιμοποιούνται για στρώμνη για τα ζώα. Δηλαδή για στρώσιμο στο δάπεδο ώστε να απορροφούν την υγρασία τις ακαθαρσίες και να προσφέρουν ζεστασιά στα ζώα μας.

Άλλες Χρήσεις του Άχυρου

Το άχυρο επίσης χρησιμοποιείται για διακόσμηση ή ντεκόρ σε βιτρίνες καταστημάτων η σκηνές όπως σε θέατρα.

Ακόμα οι μπάλες από άχυρο προσφέρουν ασφάλεια σε πτώσεις αναβατών μηχανών κυρίως σε αγώνες εκτός δρόμου.

Το άχυρο ή σανός από παλιά χρησιμοποιούνταν ως δομικό υλικό. Από το 12ο αι. στην Γερμανία και τη Βόρεια Ευρώπη χρησιμοποιούσαν μείγμα πηλού με άχυρο ως υλικό πλήρωσης σε ξύλινες κατασκευές. Λόγω της έλλειψης υλικών μετά τον 2ο Π.Π., αυξήθηκε το ενδιαφέρον για τη χρήση πηλού σε κατασκευές με αποτέλεσμα να εισέλθει  στους κανόνες δόμησης ως δομικό υλικό. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών ’70 και ’80 τα παράγωγα του πηλού ελέγχθηκαν, βελτιώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν, έχοντας σαν αποτέλεσμα ο ελαφρύς πηλός με άχυρο να καθιερωθεί ως δομικό υλικό.

Στην Ελλάδα υπάρχει πλέον και συνεταιρισμός που φτιάχνει τα Cob, δηλαδή τα σπίτια από φυσικά υλικά όπως άχυρο χώμα πέτρες ξύλο και νερό.

Επιπλέον, το άχυρο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ενέργειας, την καλλιέργεια μανιταριών και την εκχύλιση κυτταρίνης.

Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η χρήση άχυρου σε συνδυασμό με οργανικά απόβλητα μπορεί να βελτιστοποιήσει την παραγωγή βιοαερίου.

Αν ψάχνετε στην Αττική άχυρο σε οικονομικές τιμές ελάτε στην Agrowood.

Share this post